ThuisBijgerechtenAardappelen

Aardappelbijgerechten voor elke smaak

Aardappelen zijn een veelzijdig en heerlijk ingrediënt dat op talloze manieren kan worden gebruikt om verrukkelijke bijgerechten te creëren. Van knapperige frietjes tot romige aardappelpuree, er is geen gebrek aan mogelijkheden als het gaat om het bereiden van deze zetmeelrijke knol. Of je nu op zoek bent naar een geruststellende klassieker of iets avontuurlijkers, er is een aardappelbijgerecht voor elke smaak. In dit artikel zullen we enkele van de beste aardappelbijgerechten verkennen die zelfs de meest kieskeurige eters zeker tevreden zullen stellen. Dus of u nu een familiediner plant, een feestmaal organiseert of gewoon op zoek bent naar iets lekkers om toe te voegen aan uw doordeweekse maaltijd, lees verder voor heerlijke inspiratie.

Tips voor het koken van perfecte aardappelen

Voordat we in de aardappelbijgerechten duiken, laten we het hebben over hoe je perfecte aardappelen kunt bereiden. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het bereiden van aardappelen, zodat ze elke keer weer perfect worden.

Zorg er eerst voor dat u de juiste aardappelsoort kiest. Er zijn veel verschillende soorten aardappelen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor elk gerecht. Roodbruine aardappelen zijn bijvoorbeeld geweldig om te bakken en braden, terwijl Yukon Gold-aardappelen beter geschikt zijn voor pureren en braden. Rode aardappelen zijn geweldig voor salades en gekookte gerechten.

Zorg er vervolgens voor dat u uw aardappelen grondig wast voordat u ze gaat koken. Hierdoor wordt al het vuil en vuil dat zich op de huid bevindt verwijderd. Als je de huid erop laat zitten, zorg er dan voor dat je hem goed schrobt met een groenteborstel.

Bij het koken van aardappelen is het belangrijk om ze niet te gaar te maken. Te gaar gekookte aardappelen kunnen papperig worden en hun smaak verliezen. De beste manier om aardappelen te koken is door ze te koken tot ze gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Als je aardappelen eenmaal gaar zijn, is het belangrijk dat je ze goed laat uitlekken. Overtollig water kan uw aardappelschotel waterig en onsmakelijk maken.

Klassieke aardappelbijgerechten

Nu we de basisprincipes van het bereiden van perfecte aardappelen hebben besproken, gaan we eens kijken naar enkele klassieke aardappelbijgerechten.

Aardappelpuree

Aardappelpuree is een klassiek aardappelbijgerecht waar iedereen van houdt. Ze zijn romig, boterachtig en geruststellend. Om aardappelpuree te maken, begin je met het schillen en in kleine stukjes snijden van de aardappelen. Kook ze tot ze gaar zijn en laat ze vervolgens goed uitlekken. Voeg boter, melk en zout naar smaak toe en pureer ze tot ze glad en romig zijn. Voor extra smaak kun je ook knoflook, kaas of kruiden toevoegen.

Franse frietjes

Frieten zijn een knapperig en heerlijk bijgerecht dat goed past bij hamburgers, sandwiches en meer. Om frietjes te maken, begin je met het snijden van de aardappelen in dunne reepjes. Week ze minimaal 30 minuten in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng ze op smaak met peper en zout.

Geroosterde aardappelen

Geroosterde aardappelen zijn een eenvoudig en heerlijk bijgerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. Om geroosterde aardappelen te maken, begin je met het snijden van de aardappelen in kleine stukjes. Meng ze met olijfolie, zout en peper en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht en knapperig zijn. Je kunt ook knoflook, rozemarijn of andere kruiden toevoegen voor extra smaak.

Avontuurlijke aardappelbijgerechten

Als u op zoek bent naar iets avontuurlijkers, zijn er tal van aardappelbijgerechten om uit te kiezen.

Aardappelgratin

Aardappelgratin is een rijk en heerlijk aardappelbijgerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Om aardappelgratin te maken, begin je met het in dunne plakjes snijden van de aardappelen. Leg ze in een ovenschaal met room, knoflook en kaas. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven op 350 ° F, of tot ze goudbruin en bubbelend zijn.

Aardappelsalade

Aardappelsalade is een klassiek zomers bijgerecht dat perfect is voor picknicks en barbecues. Om aardappelsalade te maken, begin je met het koken van de aardappelen tot ze gaar zijn. Laat ze goed uitlekken en meng ze met mayonaise, mosterd, selderij en ui. Je kunt ook hardgekookte eieren, spek of augurken toevoegen voor extra smaak.

Hasselback-aardappelen

Hasselback-aardappelen zijn een leuk en chique aardappelbijgerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar eigenlijk vrij eenvoudig te maken is. Om hasselback-aardappelen te maken, begint u met het in dunne plakjes snijden van de aardappelen, maar niet helemaal door. Meng gesmolten boter, knoflook en kruiden door elkaar en bestrijk hiermee je aardappelen. Rooster ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht en knapperig zijn.

Conclusie

Aardappelen zijn een veelzijdig en heerlijk ingrediënt dat op talloze manieren kan worden gebruikt om verrukkelijke bijgerechten te creëren. Of je nu op zoek bent naar klassiek comfortfood of iets avontuurlijkers, er is een aardappelbijgerecht voor elke smaak. Door deze tips voor het bereiden van perfecte aardappelen te volgen, kunt u heerlijke aardappelgerechten bereiden waar u zeker indruk op zult maken op uw familie en vrienden. Dus, de volgende keer dat u een maaltijd plant, overweeg dan om een aardappelbijgerecht aan het menu toe te voegen.

Aardappelen Ideeën voor het diner
Ei- en aardappelschotel

Heb je een glutenvrij hoofdgerecht nodig? Een ovenschotel met eieren en aardappelen zou een geweldig recept kunnen zijn om te proberen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 17 g eiwit , 4 g vet en in totaal 203 calorieën . Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 1,31 per portie dekt dit recept 16% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 5 minuten . Het is perfect voor de winter . Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en 1 zou zeggen dat het perfect was. Ga naar de winkel en haal chilipoeder, spek, O'Brien-aardappelen en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular -score van 62% is dit gerecht goed. Aardappel- en kaas-linzenschotel , zoete-aardappelschotel met gember en zoete-aardappelschotel met pecannoten lijken erg op dit recept.

Kampvuur geroosterde aardappelen

Geroosterde aardappelen op kampvuur zijn misschien wel het glutenvrije recept waar je naar op zoek was. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 6 gram eiwit , 7 gram vet en in totaal 232 calorieën . Voor 57 cent per portie krijg je een bijgerecht voor 8 personen. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en 1 zou zeggen dat het perfect was. Een mengsel van aardappelen, knoflook, Parmezaanse kaas en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 55 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen scoort dit recept een behoorlijk goede spoonacular score van 69% . Vergelijkbare recepten zijn Campfire Quesadilla , You'll Flip for These Skinny Frozen S'mores, No Campfire Needed en Baked Stuffed Potatoes (Tandoori Potatoes) .

Gevulde zoete aardappelen met pecannoten en marshmallowstreusel

Gevulde zoete aardappelen met pecan- en marshmallowkruimels is een bijgerecht voor 12 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 7 g eiwit , 18 g vet en in totaal 603 calorieën . Voor $ 1,62 per portie dekt dit recept 22% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Een mengsel van zoete aardappelen, zout, bruine suiker en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Over het algemeen verdient dit recept een verbeterbare spoonacular score van 0% . Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Pompoen-pecankruimelcake - glutenvrij, sojavrij, veganistisch , Pompoen-pecankruimelmuffins en Gebakken gevulde aardappelen (Tandoori-aardappelen) .

Gegratineerde varkenskoteletten

Heb je een glutenvrij hoofdgerecht nodig? Gegratineerde varkenskoteletten zouden een super recept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 2,82 per portie dekt dit recept 31% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie bevat 376 calorieën , 36 g eiwit en 16 g vet . 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Ga naar de winkel en haal aardappelen, gecondenseerde room van champignonsoep, zout en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 5 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular score van 75% is dit gerecht solide. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Tijm-geurende Gegratineerde Aardappelen , Gegrilde Ananas Varkenskoteletten en Gebakken Gevulde Varkenskoteletten leuk.

Bombay kip en rijst

Bombay Kip en Rijst is een glutenvrij hoofdgerecht. Voor $ 1,50 per portie dekt dit recept 14% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie bevat 577 calorieën , 26 g eiwit en 21 g vet . Dit recept is voor 6 personen. 71 personen waren onder de indruk van dit recept. Een mengsel van rijst, zout, kerriepoeder en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen verdient dit recept een behoorlijk goede spoonacular score van 56% . Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Bombay Aardappelen , Bombay Salade en Bloemkool, Bruine Rijst en Gebakken Rijst met Groenten leuk.

Karwij zuurkool ovenschotel

Als je meer glutenvrije en zuivelvrije recepten aan je repertoire wilt toevoegen, is Karwij Zuurkool Ovenschotel misschien een recept dat je moet proberen. Eén portie bevat 296 calorieën , 5 g eiwit en 9 g vet . Voor 81 cent per portie dekt dit recept 7% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 10 personen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Slechts een paar mensen vonden dit bijgerecht echt lekker. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Ga naar de winkel en haal spek, karwijzaad, bruine suiker en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular score van 32% is dit gerecht niet zo spectaculair. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Chocolade-Zuurkooltaart , Knockwurst met zuurkool en Aardappelen met Zuurkool en Knapperige Gerookte Ham leuk.

Aardappelkugel

Als je meer zuivelvrije recepten aan je receptenbox wilt toevoegen, is Aardappel Kugel misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is goed voor 12 porties met 207 calorieën , 5 gram eiwit en 6 gram vet per portie. Voor 35 cent per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het zal een hit zijn op je Chanoeka -evenement. Als je koolzaadolie, aardappelen, matzemeel en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Niet veel mensen vonden dit Joodse gerecht echt lekker. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Het werkt goed als hor d'oeuvre. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 1 uur . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular score van 43% is dit gerecht goed.Noedelkugel met ananas (glutenvrij, zuivelvrij), spinaziekugel en gevulde gebakken aardappelsoep met knapperig gefrituurde aardappelschillen lijken erg op dit recept.

Zuidwestelijke aardappelen

Je kunt nooit genoeg bijgerechtrecepten hebben, dus probeer Southwestern Spuds eens. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 12 g eiwit , 19 g vet en in totaal 298 calorieën . Dit glutenvrije en lacto-ovo vegetarische recept is voor 6 personen en kost 86 cent per portie . Een mengsel van room en salsa, zout en peper, peperjackkaas en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fans. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een solide spoonacular score van 48% . Vergelijkbare recepten zijn Gezonde Southwestern Havermout , Snelle en gemakkelijke Southwestern Maïssoep en Southwestern Gevulde Champignons .

Gebakken groenten met eieren

Gebakken groenten met eieren zijn misschien wel precies het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit , 16 g vet en in totaal 239 calorieën . Voor $ 1,12 per portie dekt dit recept 17% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 3 personen. 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Als je zoete aardappelen, creoolse kruiden, eieren en een paar andere ingrediënten in huis hebt, kun je het maken. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het is een goede optie als u een glutenvrij en lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 0% verdient . Deze score is erg slecht (maar nog steeds te verbeteren). Vergelijkbare recepten zijn onder meer : Kip met honingmosterd, cashewnoten en groenten , Linzensoep met groenten en pasta , en Noedels en groenten met pindasaus .

Gebakken citroenschelvis

Je kunt nooit genoeg hoofdgerecht recepten hebben, dus probeer eens Gebakken Citroen Schelvis. Dit pescotarische recept is voor 6 personen en kost $ 3,31 per portie . Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 28 g eiwit , 9 g vet en in totaal 259 calorieën . Dit recept van Taste of Home heeft 1 fans. Als je schelvisfilets, gekruide broodkruimels, knoflookpoeder en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten . Met een spoonacular score van 50% is dit gerecht solide. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Gebakken Pittige Mosterd Schelvis , Schelvis op Mediterrane Wijze en Gebakken Corned Beef met Gebakken Kool en Gebakken Nieuwe Aardappelen .

Video's voor het maken van verschillende dinergerechten in Aardappelen-stijl
Dit zijn de beste geroosterde aardappelen ter wereld | Epicurisch 101Professionele chef-kok en culinair instructeur Frank Proto keert terug en demonstreert dit keer hoe met een beetje knowhow en een paar ...
The Food Lab: hoe u de beste aardappelen van uw leven kunt roosterenLees hier de volledige details: Dit jaar ...
Het makkelijkste eenpansdiner met kip EN aardappelen!! #recept #eten #korte broekenRecept:
Het lekkerste recept voor geroosterde aardappelenDit zijn de lekkerste geroosterde aardappelen die je gaat maken. Romig in het midden en onweerstaanbaar knapperige zijkanten, dankzij roosteren op ...
Gordon's gids voor aardappelen | Gordon RamsayOf je nu volgt hoe je een aardappelcake van Tik Tok maakt of de perfecte aardappel voor je gerecht probeert te vinden, hier is een gids voor ...
Tips en trucs voor het maken van Aardappelen voor het avondeten
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan het diner Aardappelen