De kunst van comfortfood: gezellige dinerrecepten voor een avondje uit

Comfortfood is in veel huishoudens een basisproduct, en met goede reden. Het geeft een gevoel van warmte en vertrouwdheid dat zelfs op de koudste nachten de ziel kan kalmeren. Of je nu in de stemming bent voor een klassieker zoals gehaktbrood of iets avontuurlijkers zoals chili, deze recepten zullen je zeker bevallen.

II. Comfortfood-recepten

Kip en knoedels

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets zonder bot en zonder vel
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3/4 kopje melk

Instructies:

  1. Breng de kippenbouillon in een grote pan aan de kook. Voeg de kipfilets toe en kook gedurende 15-20 minuten, tot ze volledig gaar zijn.
  2. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Snijd de boter er met een deegsnijder of je vingers door tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
  4. Roer de melk erdoor tot er een zacht deeg ontstaat.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 1/4 inch en snijd het in vierkanten van 2 inch.
  6. Voeg de dumplings toe aan de pan met de kippenbouillon en kook 10-15 minuten, tot ze opgezwollen en gaar zijn.
  7. Versnipper de kip en doe hem terug in de pan. Heet opdienen.

Macaroni met kaas

Ingrediënten:

  • 1 pond elleboogmacaroni
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 3 kopjes melk
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 kopjes geraspte cheddarkaas

Instructies:

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  2. Smelt de boter in een aparte pan op middelhoog vuur. Klop de bloem erdoor en kook 1-2 minuten, tot het mengsel glad en bruisend is.
  3. Giet langzaam de melk erbij en blijf voortdurend kloppen om klontjes te voorkomen.
  4. Voeg het knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper toe en kook de saus totdat deze ingedikt is, ongeveer 5-7 minuten.
  5. Roer de cheddarkaas erdoor tot deze gesmolten is.
  6. Giet de macaroni af en voeg deze al roerend toe aan de kaassaus. Heet opdienen.

Chili

Ingrediënten:

  • 1 pond rundergehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groene paprika, gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (14,5 oz)
  • 1 blik bruine bonen (14,5 oz), uitgelekt en gespoeld
  • 1 blik maïs (14,5 oz), uitgelekt
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies:

  1. In een grote pan het gehakt op middelhoog vuur bruin bakken tot het volledig gaar is. Giet eventueel overtollig vet af.
  2. Voeg de ui, knoflook en groene paprika toe aan de pan en kook 5 minuten, tot de groenten zacht zijn.
  3. Roer de in blokjes gesneden tomaten, bruine bonen en maïs erdoor.
  4. Voeg het chilipoeder, komijn, zout en peper toe en roer om te combineren.
  5. Zet het vuur laag en laat de chili 20-30 minuten sudderen, totdat de smaken zijn versmolten. Serveer warm met je favoriete toppings, zoals geraspte kaas, zure room en gehakte groene uien.

Rundvleesstoofpot

Ingrediënten:

  • 2 pond stoofvlees, in stukken van 1 inch gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 3 wortels, gehakt
  • 3 aardappelen, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 kopjes runderbouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies:

  1. In een grote pan het rundvlees op middelhoog vuur bruin bakken tot het aan alle kanten dichtgeschroeid is.
  2. Voeg de ui, wortels, aardappelen en knoflook toe aan de pan en kook gedurende 5 minuten, tot de groenten enigszins zacht zijn.
  3. Roer de tomatenpuree en de runderbouillon erdoor en breng het mengsel aan de kook.
  4. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en zet het vuur laag.
  5. Dek de pan af en laat de stoofpot 1-2 uur sudderen, tot het vlees gaar is en de groenten gaar zijn. Heet opdienen.

Gehaktbrood

Ingrediënten:

  • 1 pond rundergehakt
  • 1/2 kopje broodkruimels
  • 1/4 kopje melk
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 350 ° F. Bekleed een broodvorm met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom het gehakt, het paneermeel, de melk, het ei, de ui, de knoflook, de Worcestershiresaus, het basilicum, het zout en de peper.
  3. Breng het mengsel over in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Bak gedurende 45-50 minuten, totdat het gehaktbrood volledig gaar is en de interne temperatuur 165 ° F bereikt.
  5. Laat het gehaktbrood 5 minuten afkoelen voordat u het snijdt en serveert.

III. Hoe u comfortfood nog geruststellender kunt maken

Gebruik van verse ingrediënten

Een van de sleutels om comfortfood nog lekkerder te maken, is het gebruik van verse, hoogwaardige ingrediënten. Dit komt niet alleen de smaak van je gerecht ten goede, maar ook de smaak ervan U zult zich ook beter voelen, wetende dat u gezond, voedzaam voedsel in uw lichaam stopt.

Experimenteren met specerijen en kruiden

Een andere manier om je comfortfood naar een hoger niveau te tillen, is door te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Probeer een snufje nootmuskaat toe te voegen aan je macaroni en kaas, of een handvol verse basilicum aan je tomatensaus. Deze kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op de smaak van uw gerecht.

Comfortfood gezonder maken

Comfortfood hoeft niet ongezond te zijn. Er zijn veel manieren om uw favoriete gerechten gezonder te maken, bijvoorbeeld door mager vlees te gebruiken.